A magyarországi származású dr. Khoor András 1981-ben szerezte orvosi diplomáját a budapesti Semmelweis Egyetemen. Rezidensként előbb a Szent László Kórházban, majd a Semmelweisen, ezt követően pedig az egyesült államokbeli Vanderbilt University Medical Center (Nashville, Tenessee) munkatársaként tanult sebészeti és tüdőpatológiát, valamint gyermekgyógyászatot. 2011-ben a Semmelweis Egyetemen PhD fokozatot szerzett.

Ma Jacksonvilleben, Floridában él és dolgozik. A Mayo Klinikán a Department of Laboratory Medicine and Pathology elnöke, valamint a Mayo Clinic College of Medicine professzora. Korai tanulmányait követően a tüdő fejlődéstanát kutatta a Tenessee állambeli egyetemen.

Dr. Khoor széleskörű kutatásai kiterjednek a tüdő patológiájának több területére. Több, mint 50 publikáció szerzője, és az Archives of Pathology & Laboratory Medicine szerkesztője. A Magyar Patológusok Társaságának, és ezen belül a Citodiagnosztikai Szekciónak tagja.

Dr. Khoor András 1997 óta tagja az Amerikai Magyar Orvosszövetségnek (Hungarian Medical Association of America, HMAA), és ma a szövetség megválasztott elnöke.