Dr. Kemper Róbert

     „Gyermekkoromban sok időt töltöttem Baján nagyszüleimnél, ahol az éppen fogorvosként végzett nagynéném, Dr. Pataki Anna gyakran vigyázott rám. Így talán nem csoda, hogy amióta az eszemet tudom, fogorvos szerettem volna lenni. A gimnázium utolsó éveiben ugyan az építészet majdnem más irányba csalt, de végül is megmaradt az eredeti elképzelés.

     Ugyanakkor, több mint harminc a fogászatban eltöltött év után úgy gondolom, egy fogorvosnak nem árt, ha mérnöki fejjel is gondolkozik, s a kezeléseket így tervezi meg.
Az egyetemet 1986-ban végeztem summa cum laude minősítéssel. Azon kevesek közé tartoztam, akiknek így sikerült Budapesten, egyetemi klinikán elhelyezkednie. A Semmelweis Egyetem Szájsebészeti klinikáján tíz évet töltöttem, mint egyetemi tanársegéd.

     Szerencsém volt, Magyarországon éppen azokban az években indult útjára a fogászati implantológia. Természetesen a Szájsebészeti Klinika úttörő szerepet vállalt ebben. Így frissen végzettként ott lehettem a hazai implantológia születésénél, s ez alapjában végigkíséri pályafutásomat.

     Tíz év után úgy gondoltam, a magyar egészségügyi rendszer sok hibával, betokosodott megoldásokkal működik (próbál életben maradni). Ezt fiatalként nem volt módomban megváltoztatni. Bár oktatni nagyon szerettem, fájdalmas döntést hoztam és eljöttem az egyetemről.

     1997-ben megalapítottam a Parodont Fogorvosi Rendelőt. Célom volt, hogy egy jól felszerelt, a nemzetközi szakirodalmat, a szakmai irányelveket maximálisan figyelembe vevő, de mégis emberközeli fogorvosi rendelő jöjjön létre.

     Hogy az oktatás se merüljön feledésbe, rendszeres előadója vagyok, de ami még inkább büszkeséggel tölt el, munkatársaim is, magyar kongresszusoknak. Az utóbbi években csapatunk folyamatos egyéni és csoportos továbbképzéseket tart más rendelőkben dolgozó kollegáknak. (Dentalent Tréning)

     Fő szakterületem azóta is az implantológia maradt, ezen belül is kiemelten foglalkozom az implantátumok tovább fejlesztésével, illetve csontaugmentációkkal.

     A mostani előadásomban egy kevésbé ismert, de jól használható augmentációs technikát szeretnék bemutatni.”

2017 Fog- és szájbetegségek szakmai kollégiumának tagja

2014 Magyar Fogorvosok Implantológiai Társasága(MAFIT), vezetőségi tag
2012 Magyar Parodontológiai Társaság, vezetőségi tag
2005 Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga
1997 Parodont Fogorvosi Rendelő ügyvezető igazgatója
1995 Szájsebész szakorvos
1988 Fog- és szájbetegségek szakorvosa
1986-1997 Semmelweis Egyetem Szájsebészeti Klinika - egyetemi oktató
1986 Semmelweis Egyetem - fogorvosi diploma