Dr. Kelemen Oguz budapesti születésű, de orvostudományi tanulmányait Szegeden végezte az akkor még Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen.

    Karrierét egy Bács-Kiskun megyei kórház pszichiátriai osztályán kezdte, majd a Rehabilitációs Részlegének vezetője lett. Kis idő múltán már mint osztályvezető főorvos folytatta munkásságát. Tanárként visszatért tanulmányai színterére is, ahol 2015 óta a Magatartástudományi Intézet vezetőjeként van jelen. Kutatási területei közé tartoznak a kognitív pszichológiai vizsgálatok, illetve az egészségpszichológia és az orvosképzés. Számos és sokszor idézett publikációiban gyakran olvashatunk a szkizofréniát érintő kutatásairól, ám az addiktológiai kórképek, a pszichózis, a Parkinson-kór és a depresszió is gyakran feltűnik a neve melletti címekben.

    A pszichiáter-pszichoterapeuta szakorvos vallja, hogy az egészségügyben dolgozók munkájuk során a személyiségükkel is dolgoznak, és különösen fontosnak tartja, hogy a szakemberek számára az orvoslás örömet szerző hivatás legyen